Laat u inspireren

Iedere uitvaart is persoonlijk. De overledene en nabestaanden verdienen dan ook de grootst mogelijke persoonlijke zorg. Daar staat Uitvaartcentrum Zuid garant voor. Respectvol en integer gaan wij om met uw wensen en die van de overledene.

Laat u inspireren door de verschillende thema’s: modern, klassiek, religieus, eenvoud of duurzaam. Welke keus u ook maakt, wij verzorgen de uitvaart betrokken, stijlvol en met oog voor detail.

Klassiek

Modern

Duurzaam

Eenvoud

Religie

Klassiek

Met warmte denkt u terug aan de overledene. Aan de avondjes samen naar het theater, het heerlijke eten in een gezellige bistro of de laatste tentoonstelling. Onder een goed glas wijn duurden de gesprekken eindeloos. De deur stond altijd open.

Een klassieke uitvaart past bij deze kostbare momenten. In een mooie, stijlvolle auto gaat het gezelschap naar een locatie. Deze sluit aan bij de overledene, bijvoorbeeld een museale tuin of een statige aula in één van de uitvaartzorgcentra. De prachtige bloemen op de zware mahoniehouten kist illustreren de warme contacten. Pianomuziek omlijst de uitvaart. U heft het glas en toost in stijl op de overledene. Mooie herinneringen leven voort.

Modern

Uniek en met stijl. Soms een tikje eigenzinnig. Zo kent u de overledene. De moderne uitvaart past daarbij. Met eigentijdse rituelen die ruimte laten voor een persoonlijke invulling. Met inspiratie uit de wereld van vandaag. Met keuzes die niet voor de hand liggen. Maar altijd dicht bij de persoonlijkheid van de overledene.

U komt bij elkaar op een locatie die net even anders is, bijvoorbeeld een restaurant aan het water, een bijzondere villa of een oude, opgeknapte loods. Het vervoer is karakteristiek, bijvoorbeeld een smaakvolle Tesla. De bloemen zijn verrassend. De muziek is typerend: pop, blues of jazz. Na de begrafenis of crematie drinkt u samen een glas champagne. Waardig en in stijl. Voor een bijzonder afscheid.

Duurzaam

Opgaan in het universum, één zijn met de natuur. Die begrippen staan centraal bij een duurzame uitvaart met biologische materialen. Op een manier die zo helemaal past bij de overtuiging en levenswijze van de overledene.

In een natuurlijke omgeving neemt u afscheid. Aan een bosrand, bij een oude eik, in het open veld of in een bloemenzee. Op een van de speciale natuurbegraafplaatsen. Precies zoals de overledene dat wenste. En dan… een moment van stilte. Bij het ochtendgloren of juist in de avondschemering. Even één zijn met de natuur, even je gedachten laten gaan. Niets verstoort de natuurlijke ambiance, slechts het fluiten van de vogels. De uitvaartkist is bekleed met ecologisch linnen. De grafsteen is een oude boomstronk. De grafrust is eeuwig. Zo kunt u later terugkomen. En u opnieuw laten troosten door de natuur. Even stilstaan bij een graf dat misschien al helemaal is opgegaan in de omgeving. Maar dat is goed, zo is het bedoeld.

Eenvoud

Ongedwongen, geen poespas, maar wel met respect. Dat is de eenvoudige – en betaalbare – uitvaart. Het afscheid is vertrouwd en goed geregeld. Met persoonlijke zorg voor overledene en nabestaanden.

De handdruk in het rouwcentrum is bemoedigend. Familie en vrienden spreken lieve woorden. Terwijl muziek klinkt, gaan de gedachten uit naar de overledene. De stoet begeeft zich in stilte en waardigheid naar de begraafplaats of het crematorium. Na afloop is er een goed samenzijn in de koffiekamer, met koffie en een broodje kaas. Dat is de kracht van eenvoud: eerlijkheid en tevredenheid. Dicht bij jezelf blijven. Dan is het goed, dan blijft de herinnering mooi.

Religie

Als de overledene gelovig was, dan past een religieuze uitvaart. Met gepaste eerbied, troostvol en met hoop op het eeuwige leven. Met symbolen en rituelen die passen bij de overledene, maar ook bij het moment waarop u afscheid neemt. Een aangestoken kaars, een treffend lied en een vers of gebed.

Onder orgelklanken wordt de overledene de kerk binnengedragen. De kaarsen branden en het koor heft een gezang aan. De sfeer is gewijd. Een bemoedigend woord vindt zijn weg naar de aanwezigen. De tocht naar de laatste rustplaats verloopt in stilte. Onder zang of gebed vindt de teraardebestelling plaats. Ook de nazorg is eerbiedig, met respect voor elk geloof.

Door onze ruime ervaring kan Uitvaartcentrum Zuid vorm geven aan iedere uitvaart, ongeacht uw levensovertuiging of religie. Wij hebben kennis van de diverse geloofsovertuigingen en omarmen de rituelen en gebruiken die hiermee gepaard gaan.

Offerte aanvragen

Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om geheel vrijblijvend een offerte op maat te maken.

Offerte aanvragen

Overlijden melden

U kunt 24 uur per dag contact opnemen
om een overlijden te melden.

Overlijden melden